Soler arremet contra Beteta per "ningunear" la Comunitat


El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, va qualificar de "cinismo sense límites" les declaracions del secretari d'Estat d'Administracions Públiques del Ministeri d'Hisenda, Antonio Beteta, i li ha exigit "que no esmenta i deixe d'una vegada de ningunear a la Comunitat". Soler va fer estes declaracions després que Beteta admetera a Alacant que el sistema de finançament no beneficia a la Comunitat Valenciana i que li ocasiona una menor capacitat d'actuació política.

En un comunicat, Vicent Soler va instar a Beteta a explicar què ha fet El Govern central durant tota la legislatura per a arreglar "la injustícia permanente" que comet cada dia amb la Comunitat Valenciana amb l'actual sistema de finançament.

No és que el sistema no haja beneficiat a la Comunitat com diu Beteta, és que li ha perjudicat de manera extraordinària emportant-nos a una situació límit que este Consell no va a tolerar", va afirmar el conseller.

El titular de la cartera d'Hisenda va recordar que el govern, i en especial el Ministeri d'Hisenda que dirigix Cristóbal Montoro, es va negar a negociar res més enllà de l'assistència financera amb el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) . "En els dos Consells de Política Fiscal i Financera que s'han celebrat des de l'arribada del nou Consell s'han imposat les seues tesis en el repartiment del dèficit, amb l'oposició de la majoria de comunitats autònomes i inclús en contra de l'opinió de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) ", va manifestar Soler.

També va insistir en el fet que la Generalitat Valenciana ha demanat en reiterades ocasions l'obertura de negociacions per a modificar el sistema de finançament i l'única resposta obtinguda ha sigut la suposada convocatòria d'una taula de treball que mai acaba de concretar-se.

"El Ministeri hi ha remés un document de treball intencionadament anàrquic per a donar la imatge de confusió en compte de facilitar les cosas", va afirmar Soler.

El titular d'Hisenda va instar a Beteta a treballar els problemes més greus abans de que acabe l'actual legislatura.