El PSPV de la província de Castelló se suma al Dia Internacional contra la Violència de Gènere


La secretària d'Igualtat, Sol Sorribes, ressalta que "los socialistes tenim la convicció que la tolerància zero contra el masclisme ha de ser un valor i ha de ser defés per la societat en el seu conjunt". Així mateix, subratlla com a necessitats "un gran pacte de contra esta alifac que comence per l'educació" i "la dotació de majors pressupostos, donant reforç a la xarxa de servicis públics municipals i els centres de la dona".

El PSPV-PSOE de la província de Castelló s'ha sumat al manifest del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les dones que es commemora el pròxim 25 de novembre i ha ratificat "el nostre ferm compromís permanent de rebuig de la violència de gènere", alhora que ha reiterat "la nostra obligació de treballar fins a aconseguir la seua erradicació".
Així ho ha expressat la secretària provincial d'Igualtat, Sol Sorribes, per a qui els socialistes "tenim la convicció que la tolerància zero amb la violència contra les dones ha de ser un valor i com a tal defés per la societat en el seu conjunt".
Sorribes ha manifestat que "el masclisme és una terrible lacra social que tenim que combartir fent-li front amb totes les ferramentes, sobretot les educatives, culturals i, per descomptat, també policials, sense deixar de costat la necessitat de donar suport a eixes dones que cada dia patixen agressions de tot tipus".
La dirigent socialista ha afegit que "deu haver-hi un gran pacte contra la violència de gènere, que comence per l'educació," i ha recordat que "va ser un Govern socialista el que va aprovar la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral Contra la Violència de Gènere, que ha suposat un revulsiu contra la violència de gènere en tots els seus aspectes i que s'ha consolidat com a model internacional".
No obstant això, ha denunciat que durant els últims quatre anys "els pressupostos destinats contra la violència de gènere han patit greus retalls, per tant, és temps d'abordar amb voluntat política i decisió una resposta ferma de societat, partits polítics i institucions enfront de la violència masclista".
En este sentit, Sorribes ha manifestat que el PSOE "ve treballant per consolidar un gran acord conscient de què una societat decent exigix avançar cap a una societat segura i lliure de violència de gènere, que garantisca una resposta efectiva a les dones que patixen el masclisme així com els seus fills i filles generant i oferint els mecanismes necessaris per a aconseguir-ho".
La secretària provincial d'Igualtat ha indicat que, des de la província de Castelló, els socialistes "entenem que és necessari crear un fons específic de suport als ajuntaments per a donar reforç a la xarxa de servicis públics municipals i els centres de la dona".