L'Executiva Provincial urgix a obrir l'autopista i assegura que el col·lapse del tràfic minva també la campanya citrícola en La Plana

La direción del partit denúncia que els problemes en la connexió entre València i Castelló per les obres en l'autovia de la Plana ja estan fent impossible la circulació dels camions que transporten la taronges des del camp als magatzems i insistixen una vegada més en la necessitat urgent de què el Govern Central liberalitze o bonifique el pas del tràfic per l'AP-7.
03/11/16
Les importants retencions que provoquen diàriament les obres de l'Estat que des del passat 4 d'octubre es duen a terme en l'autovia de la Plana A-7, entre les poblacions d'Almenara i La Vilavella, estan afectant de forma negativa també a la campanya citrícola que es troba en marxa en els municipis de La Plana Baixa. Així ho ha posat de manifest l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños, també membre de la Comissió Executiva Provincial en la reunió que ha mantingut la direcció del partit.
Baños ha destacat que els problemes en la connexió entre València i Castelló pels treballs en l'esmentada variant "dificulten la circulació dels camions que transporten la taronja des del camp als magatzems per la N-340, única alternativa i insuficient prevista pel Govern Central mentres s'executen els treballs de reaslfaltat en esta vía".
Però no és l'única conseqüència negativa d'estes obres. Desplaçar-se entre València i Castelló suma més obstacles, com vénen denunciat els socialistes, que insistixen en "la necessitat que el Govern d'Espanya liberalitze o bonifique el pas per l'autopista AP-7 en el tram afectat per a no causar més dany a l'economia provincial, on el transport de mercaderies per carretera suposa un pes important".
Baños ha lamentat que el Ministeri de Foment "ens haja deixat sense alternativa" amb la posada en marxa d'estes obres i ha deixat veure el malestar que ha generat que diàriament "estigam patint retencions de mitja hora o més en ambdós sentits de la circulació, a més de la minva en el servici ferroviari entre ambdós províncies, la normalitat del qual no es restablirà fins al pròxim 12 de novembre si és que esta volta de veritat complixen amb els terminis que tantes vegades anuncien però finalment ajornen".
Des de la direción provincial del PSPV han tornat a reclamar la necessitat de alliberar  l'autopista AP-7 almenys durant el temps que duren els treballs i que este cost siga assumit íntegrament pel Govern Central per ser obres estrictament de la seua competència i com ha fet en altres casos semblants en província d'altres autonomies.