Els socialistes qualifiquen de "calvari" el tràfic en la província que s'estén de nord a sud per obres de l'Estat mal planificades


Dirigents provincials del PSPV de Castelló asseguren que "ja no val l'excusa d'estar en funcions" i que al Govern d'Espanya "li ha arribat l'hora d'assumir responsabilitats, aportar solucions urgents i lliberalitzar o bonificar l'autopista AP-7, sense l'ajuda del Consell, mentres s'executen els treballs causants de caos de circulació en la Plana Baixa i en Els Ports-Mestrat".
Els problemes de circulació que des de fa setmanes patix la província de Castelló en diversos punts del territori, originats per obres que són competència de l'Estat, es compliquen cada vegada més. Al caos del tràfic en la Plana Baixa, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha denunciat hui els "efectes negatius" que en els muncipis de més al nord continuen provocant els treballs en la N-232 per a reparar el Pont de la Bota.
Ripollés ha instat el Govern Central a "cumplir els terminis en l'execució de les obres per a acabar com més prompte millor amb este calvari". "Esperam - hi ha assenyalat- que les obres finalitzen en breu, com han dit, perquè seria intolerable que es faltara novament al compromís en un projecte que va començar amb més d'un any de retard, mala planificació i falta d'informació absoluta cap als muncipis afectats".
Esta mateixa falta de planificació i informació ha criticat la vicesecretària provincial de Relacions Institucionals del PSPV-PSOE de Castelló, Estíbaliz Pérez, en les obres de l'Estat en la variant de la Vall d'Uixó, i la desviació del tràfic per la N-340 com a conseqüència de les mateixes.
Pérez ha manifestat que "els problemes de circulació són 'tremendos' des que han començat els treballs i, a més, la seua coincidència amb la crisi dels trens de rodalies, per la implantació del tercer fil del Corredor Mediterrani, ha dificultat encara més el desplaçament per la província, que es troba pràcticament aillada pel Govern d'España".
En ambdós casos, els socialistes han insistit en que la lliberalització de l'autopista AP-7, tant pel nord com el sud de la província, "es l'alternativa que haguera hagut de preveure el Ministeri de Foment per a no produir este caos, que l'única cosa que ha posat de manifest és la seua nefasta gestió a l'hora de planificar obres".
Pérez ha assegurat que "al Govern ja se li ha acabat l'excusa d'estar en funcions" i que "ha arribat l'hora que s'assumisquen responsabilitats, de que s'aporten solucions de forma urgent que alleugen la pèssima situació que estem travessant i de liberalitzar l'autopista AP-7 d'inmediat".
En este sentit, la també alcaldessa d'Almenara, ha remarcat una vegada més que la bonificació o la liberalització de l'autopista l'AP-7 "té que assumir-la el Ministeri de Foment, sense l'ajuda del Consell, mentres duren les obres que estan provocant els problemes de circulació".